În continuarea propunerii noastre de deschidere, „Peisaje ale mintii", noua expoziție intitulată „Fantezie" reunește unii dintre cei mai importanți exponenți ai artei contemporane românești. O imagine panoramică este imperativă în stabilirea contextului, permițând o savurare nuanțată și o evaluare mai bine informată a lucrărilor individuale. În același timp, din perspectiva colecționarului de artă, analiza unor stiluri și abordări diferite, în dialog unele cu celelalte, poate fi o sursă de inspirație cu privire la modul de extindere a colecțiilor existente și si în asamblarea celor noi.
În concordanță cu prima parte a acestei serii, curatorul expoziției, artista vizuală Marinela Măntescu-Isac, a selectat atât picturi și sculpturi figurative, cât și abstracte, sugerând un continuum de tehnici și intensități ale imaginarului în procesul de formare a ideilor. În contrast cu perspectiva rațională asupra minții, ca vehicul ordonator și structurant al experienței umane, fantezia permite testarea și reașezarea limitelor, chestionând posibilități dincolo de situația trăită.
Fantezia însumează multe tipuri de participare - de la momentele retrospective, de visare, la încercări anticipative de a conceptualiza viitorul, de la repoziționarea sinelui pentru a observa lumea exterioară cu alți ochi la cultivarea empatiei ca modalitate de a relaționa cu oameni pe care nu i-am întâlnit încă. Arta transformă fantezia într-un obiect tangibil, care, prin sine însuși, invită la o altă fantezie din partea privitorului, devenind un exercițiu de colaborare.
În cadrul WIN Gallery, aderăm la principiul conform căruia colaborarea ne fructifică potențialul, ca persoane și comunități în evoluție; ne înfrumusețează, ne înnobilează, ne sporește inteligența și capacitatea de a răspunde în fața adversității.
Suntem încântați că atât de mulți artiști cu reputație solidă au acceptat să își expună creațiile, unul lângă altul, într-un nu doar ca un manifest al talentului și caracterului lor, ci și cu privire la valoarea inteligenței colective și aspirația către o societate mai bună.